• Gratis verzendkosten
  • altijd wekelijks vers gedraaid
  • 25% korting op hele assortiment
  • Kortingscode weekactie25

Gradus Scholtens in france

Eindelijk de dag van de trip naar Frankrijk is aangebroken en we kunnen beginnen aan de langereis van bijna 12 uur.Maar gezelligheid onderweg met mn vismaatje maakt de reis erg aangenaam.Aangekomen en de boel geobsedeerd te hebben besluiten we om de eerste nacht A alleen tevoeren en niet te vissen om zo meer vertrouwen te kweken bij de vissen. Ik strooi dus een paarkilo Scopex Red Liver over de stekken die ik wíl bevissen deze aankomende dagen. Wekkerzetten en lekker slapen. De volgende morgen hengels klaarmaken en vissen. Binnen het halfuur krijst de beetmelder het uit, ik een naar mijn hengel en zoek contact met de vis, hangen......toch niet, hij schiet los. Balen, schelden en alles wat erbij hoort. Afijn, opnieuw klaarmaken isde enige optie en binnen 10 minuten weer raak, lekker, zou je denken maar deze zwemt zichvast in een obstakel, ik kan van kwaadheid mn hengel wel weggooien maar ik besluit het rustigte houden want je weet nooit wat er gaat komen. Rustig zittend aan mn bakkie koffie zie ik dewaker van wéér diezelfde hengel omhoog gaan, ik twijfel geen moment en sla aan. Wauw, wat isdit? Ik maak contact met de vis en heb eigenlijk gelijk in de gaten dat dit wel eens een specialekan zijn. Er volgt een rustige maar zware dril en dan zie ik de kop van dit beest, dit is dus echteen speciale denk ik nog bij mezelf en de adrenaline stijgt nog verder bij me. Na 30 minuten zieik eindelijk kans om het net onder dit prachtexemplaar te krijgen en ik weet dat dit wel eens een40er kan zijn. Maar niks blijkt minder waar...... het is een 50er 52 pond om precies te zijn. Er gaatvan alles door mn hoofd en het is net of mn hele karperleven erdoorheen schiet, huilen, lachenalle emoties komen er tegelijk uit en ik ben super blij maar dat begrijpen jullie wel.

Lees meer »

Mickey's comeback

net voor het donker op de stek aangekomen , snel de hengels in Orde maken en op scherp leggen, ondanks een slechte start van het jaar hadden we er wel vertrouwen in , de rechtse hengel mocht als eerste het water in  , deze hengel had ik voorzien van 2 x15 mm kriller tuna , de linkse van een snowman van Msecto , paar uur later besluiten men vismaat en ik maar eens gaan te slapen na een vermoeiende werkdag , half uurtje later kreeg ik piepen op de rechtse hengel maar helaas een Kroes karper, deze mocht snel terug het water in , verversen en terug op scherp leggen , half uurtje erna kreeg ik  terug piepen op de rechtse hengel , toen ik aan de hengels kwam vertrok deze aan vol tempo , deze oude strijder kon de Krillers niet weerstaan , na een leuke strijd kon ik deze parel eindelijk over het netkoort trekken !! na vele uren blanken eindelijk beloond en wat voor een beloning !

Lees meer »

Blog

Brute kanaal schub

Voor de eerste keer dit jaar viste ik op het kanaal. Eerder dit jaar viste ik meerdere sessies op een put, maar daar wilde het niet echt dus wilde het ergens anders proberen. Samen met een maat voerde ik een strook van ca 50 meter boilies. Wij hadden geen enkel idee wat voor vissen hier zwommen en het was een random poging. Om 1 uur in de nacht kreeg in enkele piepen en moest ik in de hengel hangen omdat ik tegen een brugpeiler viste. De vis zwom zeer traag en gaf af en toe een doffe dreun op de hengeltop. Even later lag mijn Nederlandse pb in het schepnet van 20,5 kilo en dat op een kanaal in Nederland waar je het niet verwacht. De vis viel voor een kriller tuna 20mm boilie i.c.m. met een gele washed pop op.
#mbdcarpbaits #krillertuna #kanaal40er

Lees meer »

nieuwe webwinkel

vandaag is het dan zover de nieuwe webwinkel gaat open van MBDcarpbaits afgelopen jaar 2018 hebben we met zijn allen veel bereikt nieuwe producten hebben weten te produceren, veel nieuwe klanten erbij gekomen 2018 was een fantastische jaar voor MBDcarpbaits

Lees meer »